Headers_960x1804
  • Naturliga Ingredienser

NATURLIGA INGREDIENSER

NATURENS KRAFT

Växter har använts för att förbättra hälsan sedan urminnes tider. Lär dig mer om de olika fördelar som växter tillför både din hälsa och din munhygien. 

Mynta
Mynta är ett naturligt lugnande ämne som bidrar till en fräsch mun och andedräkt. Doften av mynta aktiverar spottkörtlarna, vilket kan leda till en förbättrad matsmältning. Mynta kan även hjälpa mot illamående, hämma inflammation i mun och svalg, samt rengöra munnen. Mynta växer i hela världen, förutom i de kallaste regionerna där marken är frusen året runt.   

Salvia 
Bladen innehåller bland annat essentiella oljor som har flera medicinska effekter, exempelvis hämmar de bakterier, virus och svamp samt inflammation. Därför är det rekommenderat att gurgla salvia som hjälper till att lindra halsont. Inom tandvården används salvia för att sterilisera och för att behandla tandköttsinflammation. Salvians buske har lila blommor och växer i medelhavsområdet. 

Timjan 
De essentiella oljorna i timjan hämmar tillväxten av bakterier och stimulerar blodcirkulationen. Genom dessa kvaliteter, hjälper timjan till att behandla hosta och snuva. Timjan rekommenderas för behandling av inflammation i munhålan. Timjan växer i centrala och södra Europa och trivs i stenig terräng och torra gräsmarker. 

Eukalyptus
Eukalyptusoljan kan verka antiinflammatoriskt och antibakteriellt, samt dämpa svullnad. Den essentiella oljan är väldigt effektiv mot plack, tandköttsinflammation och hål i tänderna. Eukalyptusträdet kommer från Australien, men har spridits till bland annat Indien, Sydafrika och Europa under de senaste århundraden.